houtskeletbouw woningen

Houtskeletbouw woningen

Wel 90% van de woonhuizen in de Verenigde Staten en Canada is gemaakt volgens de houtskeletbouw methode. In Nederland wordt er soms nog wat onwennig naar gekeken, maar daar is geen enkele reden toe. Houtskeletbouw is voor woningen mogelijk tot wel tot vier verdiepingen en is, inmiddels ook in Nederland, een beproefde bouwmethode. De kwaliteit is hoogstaand, en de methode is snel, flexibel en ook nog eens milieuvriendelijk; de basisgrondstof is tenslotte hout.

De houtskeletbouw methode kenmerkt zich door het gebruik van geprefabriceerde elementen, die op de bouwplaats gekoppeld worden. De elementen bestaan uit stijl- en regelwerk of raamwerk in combinatie met een plaatmateriaal, waardoor een stabiel geheel ontstaat. De HSB elementen bieden een goede constructieve veiligheid, brandwerendheid, vochtwerendheid en warmte- en geluidsisolatie en voldoen daarmee aan het Bouwbesluit. De afwerking kan aan de buitenzijde variëren in stucwerk, metselwerk en houten of kunststof gevelbekleding. Klik hier voor meer informatie over houtskeletbouw.

THB Constructies bouwt houtskeletbouw woningen, van standaard cataloguswoning tot bijzonder ontwerp. Zie hiervoor ook de door ons gerealiseerde projecten.

Stalen cubes

THB Constructies produceert hoogwaardige wooncubes op basis van zeecontainers. De zeecontainers hebben vaste afmetingen en de cubes zijn daardoor modulair, stapelbaar en inzetbaar als tijdelijke en permanente bouw. Ze sluiten aan bij de trend van sneller, efficiënter en daardoor voordeliger bouwen. Bij een slimme combinatie met houtskeletbouw worden de mogelijkheden oneindig.

De hoogwaardige prefab cubes zijn zeer geschikt voor permanente bewoning, bijvoorbeeld in de vorm van een woonhuis, zorgwoning of aanbouw. Vakantiewoningen en tuinhuizen behoren ook tot de mogelijkheden.  Kiest u voor een moderne uitstraling waarbij de stalen buitenkant van de containers in het zicht blijft? Of kiest u voor een gevelbekleding of metselwerk? Het is allemaal mogelijk.

Nieuwe of gebruikte zeecontainers worden in onze productiehal omgebouwd naar woonunits. Op de bouwplaats worden de afzonderlijke units aan elkaar gekoppeld tot één geheel. Een snelle en efficiënte manier van werken met een korte doorlooptijd op de bouwplaats.

Cubes
Aanbouwen

Aanbouwen

Al meer dan 20 jaar geleden begon THB Constructies met het plaatsen van geprefabriceerde houtskeletbouw  dakopbouwen. Het principe is na al die nog steeds hetzelfde. In onze fabriek  wordt een dakopbouw in afzonderlijke elementen gemaakt (hierin zijn vaak de kozijnen al gemonteerd) en daarna worden de elementen als bouwpakket naar de bouwplaats vervoerd.

Het plaatsen van een opbouw duurt, afhankelijk van de vorm en grootte van de opbouw een tot twee dagen. De opbouw is daarna wind- en waterdicht. In de daarop volgende twee tot drie weken wordt de opbouw aan de buitenzijde verder afgewerkt. Te denken valt hierbij aan het monteren van gevelbekleding, het leggen van dakpannen, etc. Na afronding van de werkzaamheden aan de buitenzijde volgt vaak ook het verder afwerken van de binnenzijde van de opbouw: isoleren en afwerken van de wanden, plaatsen van scheidingswanden, aanleggen van elektra en cv-installatie, enz.

Vaak kiezen onze opdrachtgevers om de afwerking van de binnenzijde zelf te doen. Maar ook een tussenvorm is mogelijk, waarbij THB Constructies een deel van de binnenwerkzaamheden uitvoert. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Opbouwen

Wilt u meer leefruimte en een vergroting van uw wooncomfort? Dan is een aanbouw misschien wel de oplossing. Uitgevoerd in houtskeletbouw met een gevelbekleding of traditioneel gebouwd met een gevel van metselwerk, het is allemaal mogelijk. Neem u hier (link) eens een kijkje bij de door ons gerealiseerde aanbouwen en uitbouwen.
Door aanpassingen in de wetgeving is een aanbouw in veel gevallen vergunningsvrij te realiseren. Informeer bij uw gemeente of klik hier

Opbouwen
IMG-20170606-WA0010

prefab woonark

Woongenot op het water is totaal anders dan op de wal. In vroegere jaren woonden mensen uit armoe op een boot. Tegenwoordig ligt dit totaal anders. Mensen kiezen bewust voor het wonen op het water om het gevoel van vrijheid, rust en woonplezier. Wanneer u het woongenot op een woonark heeft ervaren wilt u zeer waarschijnlijk niets anders meer dan een leven lang zorgeloos woongenot aan het water.

Heeft u toekomstplannen om een nieuwe woonark te bouwen of wilt u uitbreiden of verbouwen dan bent u bij thbconstructies aan het goede adres. Veel van de nog bestaande woonarken zijn vanwege ouderdom of andere woonwensen aan vernieuwing toe. Een nieuwe woonark kopen kost relatief veel geld en er komt heel wat bij kijken betreffende wetten en regels. thbconstructies kan in principe woonarken leveren in alle uitvoeringen en maten, van cascobak tot volledig afgebouwd. De cascobak kan u geheel zelf met behulp van wat handige handen zelf opbouwen.